Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Over programma Gewoon Bijzonder

Gewoon Bijzonder, het Nationaal Programma Gehandicapten, heeft als doel betere zorg en ondersteuning realiseren voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel.

ZonMw organiseert en regisseert het programma. Het Kennisplein Gehandicaptensector maakt de kennis & informatie uit de projecten van Gewoon Bijzonder voor jou beschikbaar.

We bieden je zoveel mogelijk informatie die je kunt toepassen in de praktijk. Én inkijkjes in de onderzoekstrajecten.

Kijk mee in het onderzoek

Onderzoek is van en voor iedereen. Daarom nemen we je graag mee in het lopende onderzoek en de resultaten. Dat gebeurt in:

  1. 7 onderzoeksnetwerken waarin onderzoekers, professionals en cliënten samenwerken aan onderzoek en producten voor mensen met een beperking.
  2. Traject ‘In het Vizier’ waarin we kennis uit de praktijk ophalen, bundelen en beschikbaar maken voor álle professionals in de gehandicaptenzorg.
Binnen het programma zorgt een aantal mensen ervoor dat dit alles in goede banen wordt geleid. Zij vormen de commissie. Op deze pagina stellen de commissieleden zich aan je voor.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Joëlle 14/2/2020

Hoi Johanna,

Als je een WLZ indicatie hebt raad ik je aan om een kijkje te nemen op deze website: https://www.informatielangdurigezorg.nl/soorten-zorg/clientondersteuning-bij-wlz-zorg. Hoe dat is georganiseerd, is afhankelijk van het zorgkantoor/ regio. Als er sprake zou zijn van de inzet van onvrijwillige zorg conform de Wet zorg en dwang, dan is mogelijk een cliëntvertrouwenspersoon zinvol.

Hartelijke groet,

Team Kennisplein Gehandicaptensector


johanna 14/1/2020

Waar kunnen ouders terecht als de zorg niet loopt en niet alleen een klachtenfunctionaris ?
Als je menthor en bewindvoerder bent van je kind met lvb waar kun je dan ondersteuning krijgen behalve een wijkteam?
Wat is er voor ouders?


Michael 21/3/2019

Interesting program!