Naar hoofdinhoud Naar footer

Rapport EMB in het vizier

Gepubliceerd op: 07-11-2017

Hoe delen organisaties hun kennis over de ondersteuning van mensen met een (zeer) ernstig meervoudige beperking (EMB)? In 2017 is hier in het project 'EMB in het vizier' onderzoek naar gedaan. De resultaten van dit onderzoek zijn terug te lezen in het rapport 'EMB in het vizier'. ‘EMB in het vizier’ is een samenwerking tussen het Kennisplein Gehandicaptensector en het Platform EMG.

Kennis ophalen en breed beschikbaar maken

Hoe verschillend de mensen met EMB ook zijn, bij iedereen is sprake van een combinatie van stoornissen en beperkingen, leidend tot beperkingen op alle levensdomeinen. In de dagelijkse zorg en ondersteuning spelen vraagstukken rondom afhankelijkheid, integrale aanpak, partnership met ouders en veranderende wetgeving. Vraagstukken die onder meer leiden tot nieuwe kennisbehoefte en kennisvragen van professionals. Aan deze behoefte wil 'EMB in het Vizier' een steentje bijdragen. Met dit project willen we kennis(vragen) ophalen, bundelen en breed beschikbaar maken.

En nu verder...

De antwoorden die de mensen gegeven hebben in het onderzoek, helpen ons te werken aan goede ondersteuning voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Die ondersteuning is nu al goed, maar het kan nog beter. Daar gaan we in de volgende fase mee aan de slag. We willen een leidraad ontwikkelen waarin we de actuele kennis op een toegankelijke wijze bij elkaar brengen. Deze leidraad zal betrokkenen stimuleren hun kennis en ervaring in de sector beter gemakkelijker te delen. Daarnaast gaan we in fase 2 aan de slag in een actief keernetwerk, waarin gelegenheid is om met en van elkaar te leren op actuele vraagstukken rondom personen met EMB. Deze fase start in de loop van 2018.

Gewoon Bijzonder

Het project EMB in het vizier is onderdeel van het Nationaal Programma Gehandicapten Gewoon Bijzonder.

Meer informatie:

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Rapport

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

Gewoon Bijzonder