Naar hoofdinhoud

Robot Tessa

Gepubliceerd op: 20-06-2022

Tessa is een sociale robot die cliënten helpt om structuur in het dagelijks leven aan te brengen. Ze herinnert hen aan kleine taken en geplande afspraken.

Tessa vertelt ook hoe de agenda eruitziet en ze doet suggesties voor activiteiten als koffiedrinken. Met de scriptfuncties is het mogelijk om korte gesprekken te voeren waarin de cliënt met ja of nee antwoordt. Tessa kan ook persoonlijke muziek afspelen.

Eigenschappen robot Tessa

  • Gebruikt wifi
  • Moet verbonden zijn met netstroom
  • De functionaliteiten van Tessa worden steeds uitgebreider
  • Kosten € 1,- per dag, verschillende abonnementsvormen mogelijk
  • Website leverancier: Tinybots

Zinvolle inzet gehandicaptenzorg

Er vinden in de gehandicaptensector verschillende pilots plaats met Tessa. Tessa wordt geprobeerd bij cliënten die ondersteuning nodig hebben in de dagstructuur, vooral bij mensen met autisme. Een leuk voorbeeld hiervan is dat van een cliënt die samen met zijn persoonlijk begeleider alle taken in Tessa programmeert. Deze cliënt wordt continu met dezelfde stem geholpen, en dat vindt hij erg prettig. 

Een ander voorbeeld uit de sector gaat over de manier waarop Tessa iemand aanspreekt. Ze kan de spreektaal van de cliënt aannemen. Zo zegt ze in opdracht van een cliënt die zijn bed uit moet: ‘Jooo gast, je bed uit!’.

Praktijkverhalen van Robot Tessa

Lees meer voorbeelden in de praktijkverhalen van onderstaande zorgorganisaties. 

Lees meer

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Soort

Tool

Type

Technologie en apps

Taal

Nederlands