Toon zoekbalkToon menu

Zorgtechnologie

Robot Somnox

Somnox is een slaaprobot. Door gebruik te maken van ademhalingsregulatie, geluiden en affectie, biedt Somnox ondersteuning bij het slapen.

Slaaprobot Somnox in de gehandicaptenzorgEigenschappen robot

  • Enkel nog via pre-orders te bestellen volgens het principe van crowdfunding
  • Website leverancier

De slaaprobot, bedacht en ontworpen aan het Robotica Instituut van de TU Delft en mede ontwikkeld en geproduceerd door Auping, is nu te pre-orderen.

Sneller slapen en fris wakker worden

De slaaprobot heeft een scala aan effectieve functies en simuleert een menselijke ademhaling. Het voelen van een rustige ademhaling zorgt ervoor dat de gebruiker zelf ook rustig gaat ademhalen en ontspant. De slaaprobot registreert het stadium van de slaap en past daar het ritme op aan. Naast de ademhaling kan Somnox Slaaprobot ook rustige geluiden afspelen (zoals begeleide meditatie, muziek en hartslag) die vanzelf stopt als de gebruiker in slaap valt.

De Somnox slaaprobot helpt om sneller te slapen, langer te slapen en frisser wakker te worden. Door gebruik te maken van ademhalingsregulatie, geluiden en affectie, biedt de slaaprobot een natuurlijke manier om de nachtrust te verbeteren.

Zinvolle inzet gehandicaptenzorg

Deze robot is nog niet op de markt en wordt dus nog niet ingezet in de praktijk. Wel hebben veel organisaties al een demo gezien. Daarnaast is Ipse de Bruggen in een pre-pilot betrokken en heeft Sherpa vanuit de slaapexpertise gesproken tijdens de ontwikkeling. 

Video slaaprobot Somnox

Bekijk de video van de producent:

https://www.youtube.com/watch?v=BDbTCXVGYZk


Casus

Ollie heeft veel moeite om in slaap te vallen en wordt meerdere keren per nacht wakker. Een knuffel of een speen werken bij haar niet als troost. We hopen dat deze slaaprobot haar rust en houvast kan bieden in de nacht. We vinden de slaaprobot wel wat prijzig en zouden deze het liefst willen uitproberen. Is de slaaprobot te leen? Wordt de slaaprobot vergoed vanuit de verzekering?​

Thema's

Thema's
  • emotioneel welbevinden
  • lichamelijk welbevinden
Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid website 

Practice-based. Kennis op basis van ervaringen. 

Meer informatieDeze tool is onderdeel van
Leidraad EMB in het vizier.
Ga naar de leidraad
Leidraad EMB in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma
Gewoon Bijzonder.
Lees meer over Gewoon Bijzonder

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.