Naar hoofdinhoud

Robot Somnox

Gepubliceerd op: 20-06-2022

Somnox is een slaaprobot. Door gebruik te maken van ademhalingsregulatie, geluiden en affectie biedt Somnox ondersteuning bij het slapen.

De slaaprobot, bedacht en ontworpen aan het Robotica Instituut van de TU Delft en mede ontwikkeld en geproduceerd door Auping, is te bestellen op Somnox.nl. Bekijk hierboven de video over Somnox. 

Sneller slapen en fris wakker worden

De slaaprobot heeft een scala aan effectieve functies en simuleert een menselijke ademhaling. Het voelen van een rustige ademhaling zorgt ervoor dat de gebruiker zelf ook rustig gaat ademhalen en ontspant. De slaaprobot registreert het stadium van de slaap en past daar het ritme op aan. Naast de ademhaling kan Somnox Slaaprobot ook rustige geluiden afspelen (zoals begeleide meditatie, muziek en hartslag) die vanzelf stopt als de gebruiker in slaap valt.

De Somnox slaaprobot helpt om sneller te slapen, langer te slapen en frisser wakker te worden. Door gebruik te maken van ademhalingsregulatie, geluiden en affectie, biedt de slaaprobot een natuurlijke manier om de nachtrust te verbeteren.

Zinvolle inzet gehandicaptenzorg

Tijdens de pre-pilot was Ipse de Bruggen betrokken en heeft Sherpa vanuit de slaapexpertise gesproken tijdens de ontwikkeling. 

Casus

Ollie heeft veel moeite om in slaap te vallen en wordt meerdere keren per nacht wakker. Een knuffel of een speen werken bij haar niet als troost. We hopen dat deze slaaprobot haar rust en houvast kan bieden in de nacht. We vinden de slaaprobot wel wat prijzig en zouden deze het liefst willen uitproberen. Is de slaaprobot te leen? Wordt de slaaprobot vergoed vanuit de verzekering?​

Thema's

  • emotioneel welbevinden
  • lichamelijk welbevinden

Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid 

Practice-based. Kennis op basis van ervaringen. 

Meer informatie

Lees meer

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Soort

Leidraad

Type

Technologie en apps

Taal

Nederlands