Toon zoekbalkToon menu

Begeleiding à la carte

De zorg toekomstbestendig maken? En meer passend bij de veranderende zorgvraag van mensen met een beperking? Dat is het doel van het vernieuwingstraject Begeleiding à la carte.
 

https://www.youtube.com/watch?v=j6PPMWip044

 

Begeleiding à la carte is een tweejarig traject van het programma Volwaardig leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Gedurende dit vernieuwingstraject delen organisaties voor mensen met een verstandelijke beperking hun praktijkervaringen. We delen de nieuwe kennis en ervaring met de hele sector. Zij krijgen bij hun vernieuwingstraject ondersteuning van een coach van Vilans.

Samen met zorgbegeleiders, projectleiders, cliënten en hun naasten verzamelen we vernieuwende voorbeelden en ideeën over persoonsgerichte zorg. Ook krijgen de deelnemende organisaties hulp van onder andere een coach en communicatieadviseur  om nieuwe ideeën uit te werken. In de vernieuwing die organisaties doormaken laten we ook ervaringsdeskundigen meedenken en meebeslissen.

Extra aandacht

Begeleiders hebben het door corona erg druk! Hoe kun je toch zorgen voor extra aandacht? Laat je inspireren door het project ‘Wil jij er voor mij zijn’ van ’s Heeren Loo. 
Lees over het project

Bewonerswensen

WonenPlus lukt het wel om persoonsgerichte zorg te bieden aan mensen met multiproblematiek. Daniëlle Smid vertelt hoe zij dat doen en geeft tips. 
Lees de tips

Samen leren

Wil jij ook nog beter aansluiten bij de zorgvraag van mensen met een beperking? En wil je deze zorg ook in de toekomst blijven bieden? Laat je dan inspireren door de praktijkvoorbeelden die we ophalen bij Begeleiding à la carte.
Bekijk de praktijkvoorbeelden

 

 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

mirjana 29/8/2022

oplosing voor problemen met police en test doen voor licht verstanelijk beperking