Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Meer ‘reis’materiaal uit onderzoeksproject 2

In onderzoeksproject 2 werd samen met Vilans het werkboek ‘Laat je horen’ ontwikkeld. Dit is een soort reisgids voor het realiseren van meer inspraak en zeggenschap voor en met mensen met hersenletsel. 
In onderzoeksproject 2 werd samen met Vilans het werkboek ‘Laat je horen’ ontwikkeld, een soort reisgids voor het realiseren van meer inspraak en zeggenschap voor en met mensen met hersenletsel. Hoe zorg je voor inspraak als je niet-aangeboren hersenletsel hebt en niet meer thuis woont? Wat kun je doen om je stem te laten horen en mee te praten? Het werkboek helpt daarbij. Het werkboek wordt via de serious game 'Laat je Horen Challenge' verspreid en geïmplementeerd in meerdere zorginstellingen. Doel van het ontwikkelde werkboek is dat mensen die in een zorginstelling wonen zich beter en eerder gehoord en begrepen voelen. Niet alleen in formele inspraakvormen, maar vooral ook in het alledaagse contact. Je kunt het werkboek gratis downloaden.

Over 'reizen' gesproken: Fleur Domensino van de Universiteit Maastricht ontwikkelt op dit moment een hersenletselpaspoort, waarmee mensen met hersenletsel aan verschillende professionals en zorginstellingen kunnen verhelderen wat hun letsel inhield en wanneer het is ontstaan. 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.