Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Meld je aan voor de Kenniskaravaan NAH - Gelijk Begrepen

Hoe zorg je ervoor dat de overdracht goed verloopt, dat je geen informatie mist en dat je collega’s in de zorgketen die onbekend zijn met NAH goed informeert? Tijdens de online Karavaanbijeenkomst op 12 april delen we de opbrengsten van ruim 4 jaar samenwerken met het NAH-Kennisnetwerk. 
Gezien worden op je kwaliteiten en tegelijkertijd rekening houden met je beperkingen, dat is belangrijk voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Helaas is dit in onze samenleving niet vanzelfsprekend. De gevolgen: steeds opnieuw je verhaal moeten vertellen, onbegrip en je niet gehoord voelen. Hulpverleners zijn op zoek naar handvatten om de zorg (nog) beter af te stemmen op de vragen, wensen en levens van mensen met NAH. 

Wat we gaan doen?

Het Nationaal Programma Gewoon Bijzonder organiseert karavaanbijeenkomsten zodat veel mensen kennis kunnen maken met onderzoeksprojecten, de ervaringen en de resultaten. Tijdens deze interactieve online bijeenkomst delen we de resultaten van het NAH-Kennisnetwerk in de afgelopen vier jaar van (inter)actief onderzoek. Tijdens de online bijeenkomst presenteren we het resultaat, namelijk de eindproducten van alle deelprojecten:
  1. Deelproject 1: Ontwikkeling NAH-specifieke Minimale Dataset (Mijn breinverhaal; Hersenletsel paspoort)
  2. Deelproject 2: Meer inspraak voor mensen met NAH (Werkboek en Challenge)
  3. Deelproject 3: Meedoen in de samenleving (De ervaringskoffer)
Van te voren krijgen alle deelnemers het totale eindproduct van het NAH-Kennisnetwerk thuis toegestuurd. Vanuit verschillende perspectieven (hulpverlener, ervaringsdeskundige, verwant, sociaal domein) lichten we deze resultaten en producten toe. In gesprek kijken we hoe dit het leven en de ondersteuning van mensen met NAH en hun naasten kan verbeteren. Daarin staan steeds drie uitgangspunten centraal: slimmer vragen, gelijkwaardig samenwerken en beter organiseren.

Praktische informatie

Datum: maandag 12 april 2021 
Tijd: 13:30 tot 15:30 uur  
Locatie: Microsoft-Teams 
Kosten: gratis. 
Voor wie: Professionals die werken met mensen met NAH; mensen met NAH; familieleden; onderzoekers
Aanmelden: aanmelden kan via deze link.

Programma

13:30 – 14:00 Digitale inloop 
14:00 – 14:05 Gezamenlijk aftrap en welkom 
14:05 – 14:15 NAH Kennisnetwerk gewoon bijzonder 4 jaar onderzoek & praktijk 
14:15 –  14:30 Minimale dataset en hersenletsel paspoort
14:30 – 14:45 Gelijk begrepen in actie
14:45 – 15:00 Laat je horen
15:00 – 15:15 Ervaringskoffer
15:15 – 15:30 afsluiting 
Bekijk hier het volledige programma

Over het NAH-Kennisnetwerk

Het NAH-Kennisnetwerk zoekt uit hoe mensen met niet-aangeboren hersenletsel meer inspraak en zeggenschap krijgen. Een belangrijk doel is dat de kennis over participatie en zorg voor mensen met NAH op één plek wordt verzameld. De wetenschappelijke kennis wordt beschikbaar gesteld, zodat je het in de praktijk kunt gebruiken. Meer weten? Klik hier.    
 
Meer informatie
Heb je vragen over de Kenniskaravaan NAH? Stuur dan een mail aan Judith Reinhard via j.reinhard@vilans.nl 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.