Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Apps en game 'Jij en ik'

Op de netwerkbijeenkomst van Sociale Relaties en ICT eind november vertelden de (co)onderzoekers over de ontwikkelde Hi Sense-app, de ‘Aansluiten-en-stimuleren-app en de Serious Game ‘Jij en ik’. Onderzoeker Suzanne Derks zoekt 80 personen met LVB die samen met hun begeleider de Serious Game ‘Jij en ik’ willen spelen. Doe je mee?
Al eens gehoord van de duiker van Acapulco? Op de netwerkbijeenkomst van Sociale Relaties en ICT, die zo’n 30 geïnteresseerden online bijwoonden, werd tijdens een presentatie over implementatie duidelijk hoe deze beeldspraak gebruikt kan worden: De duiker van Acapulco duikt van een hoge rots de zee in, waarbij hij goed heeft ingeschat of de golf hoog genoeg is. Zijn timing en flow zijn, net als bij implementatie, van levensbelang. 
  
Bron illustratie : Archetypes - Instituut voor Briljante mislukkingen

Tijdens de netwerkbijeenkomst zat het helemaal goed met de timing en flow. Het was een energieke bijeenkomst met een actieve bijdrage van iedereen. Dankzij de uitleg van de ervaringsdeskundigen van Sociale Relaties en ICT, die steeds betrokken waren bij de ontwikkeling van de projecten, werd het een mooie en informatieve bijeenkomst. 

Wat heeft vier jaar onderzoek opgeleverd?        

Netwerk Sociale Relaties & ICT heeft de afgelopen vier jaar de volgende producten ontwikkeld:
  • De 'Hi Sense' app gericht op het vergroten van sensitiviteit die nodig is om mensen met een beperking te ondersteunen.
  • De 'Aansluiten en Stimuleren' app bedoeld om mensen met een ernstig verstandelijke beperking nog beter te leren begrijpen. 
  • De Serious Game 'Jij en Ik', een leuk en leerzaam computerspel waarbij mensen met een verstandelijke beperking gevoelens van zichzelf en anderen beter leren begrijpen.
Alle apps zijn al volop in gebruik en via de juiste implementatie wordt de komende maanden gezorgd dat zoveel mogelijk mensen profijt kunnen hebben van de apps. De 'HiSense' app krijgt er zelfs een klein broertje of zusje bij in de vorm van een aangepaste vorm voor taxichauffeurs. Die krijgen daardoor meer handvatten voor het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking in hun taxi.
 
Voor verder onderzoek van de serious game 'Jij en Ik' app zijn we op zoek naar 80 personen met een LVB die samen met hun begeleider de app willen spelen. Doe je mee? 

Meld je aan via s.d.m.derks@vu.nl

Of kijk op deze site voor meer informatie.

Inspirerend vervolg

Een brainstorm aan het eind van de netwerkbijeenkomst leverde inspirerende ideeën op voor nog te ontwikkelen kennis. Sociale relaties en ICT kan daarmee voorlopig nog wel lekker in de golven duiken. Wil je meer weten over de projecten kijk dan op www.socialerelatiesenict.nl. Daar kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief.
 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.