Naar hoofdinhoud Naar footer

NAH Kennisnetwerk: meer inspraak en zeggenschap voor mensen met NAH

Het NAH-Kennisnetwerk Gewoon Bijzonder zoekt uit hoe mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) inspraak en zeggenschap krijgen. En verzamelt alle kennis op één plek. Momenteel wordt er hard gewerkt aan 3 producten om in de praktijk te gebruiken.

Over het netwerk

Het NAH-Kennisnetwerk is op 1 januari 2017 gestart voor 5 jaar. Het netwerk bestaat uit ervaringsdeskundigen, onderzoekers, professionals en beleidsmakers. Samen verzamelen, delen en brengen we informatie bij elkaar. Dit om de positie van mensen met NAH te verbeteren. Door het doen van onderzoek en het ontwikkelen van methoden en producten. We  zorgen dat de kennis goed te gebruiken is in de praktijk. Het netwerk organiseert regelmatig bijeenkomsten, zoals de Kenniskaravaan op 12 april 2021 om kennis en resultaten te delen met geïnteresseerden.

Wie doen er allemaal mee?

De deelnemende organisaties zijn: Hersenletsel.nl, Hogeschool Windesheim Flevoland, Maastricht University, Heliomare, Vrije Universiteit Amsterdam, VU Medisch Centrum, Radboudumc, Vilans, Kennisplein Gehandicaptensector en het samenwerkingsverband Hersenz. Het netwerk is mede gefinancierd door ZonMw en de Hersenstichting.