Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Ouderen in het Vizier

Fysieke en mentale kwetsbaarheid zie je eerder en vaker onder ouderen met een verstandelijke beperkingen dan bij ‘gewone’ ouderen. Met onderzoekstraject 'Ouderen in het Vizier' (onderdeel van programma Gewoon Bijzonder) halen we kennis op uit de praktijk, bundelen deze en maken deze informatie beschikbaar voor directe begeleiders, stafmedewerkers, behandelverantwoordelijken en alle anderen die in de langdurige gehandicaptenzorg, voor mantelzorgers en voor professionals, beleidsmakers en huisartsen in de ouderenzorg, thuiszorg of welzijnswerk die deel uitmaken van de ketenzorg of een individueel ondersteuningsnetwerk. 
en maken we informatie beschikbaar voor álle zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg.

Programma Ouderen in het Vizier

Het programma 'Ouderen in het Vizier' bestaat uit 2 fases.

Leidraad Oud en Gelukkig

De leidraad Oud en Gelukkig is inmiddels opgeleverd en bestaat uit meer dan 50 kennisproducten. 
Ga naar de leidraad
Fase 1. De eerste fase is de onderzoeksfase. Deze is inmiddels afgerond. Door middel van vragenlijsten is kennis en kennisbehoefte opgehaald. Daarnaast is er gewerkt aan de naamsbekendheid van Gewoon Bijzonder en Ouderen in het Vizier. Er is een rapport gemaakt van de opgehaalde informatie.

Fase 2. Op basis van deze bevindingen is er in de realisatiefase een leidraad voor professionals gemaakt. Deze leidraad wordt zorgvuldig getest en aangevuld door zorgorganisaties.

Deel je ervaring

Wat vind jij van de leidraad Oud en Gelukkig? Deel jouw ervaring via dit formulier

Vlogs uit het werkveld

Bekijk de vlogs van de deelnemers aan leernetwerk Ouderen in het Vizier. In de eerste vlog praat Heidy van Severinus met bewoner Cor over oud worden. Bekijk hier alle vlogs van dit netwerk

https://www.youtube.com/watch?v=_o_IwbtMTqg

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.