Naar hoofdinhoud Naar footer

Onderzoekstraject 'In het vizier'

​Programma Gewoon Bijzonder wil betere zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking. De 'in het vizier trajecten' bestaan grofweg uit vier stappen: onderzoek, maken van een rapport, maken van een leidraad en het ophalen van ervaringen. Een leidraad bestaat uit praktische tools en helpt begeleiders en organisaties bij het maken, onderbouwen en toetsen van hun ondersteuning van mensen met een beperking.

Ouderen in het vizier

Hoe verbeter je de ondersteuning voor ouderen met verstandelijke beperkingen? De leidraad bestaat uit 60 praktische hulpmiddelen (tools, teksten, methoden), waarmee alle betrokken professionals, mantelzorgers en andere belangstellenden aan de slag kunnen.

Naar Ouderen in het vizier of ga direct naar de leidraad 'Oud en gelukkig'

EMB in het vizier

Hoe bereik je dat mensen met verstandelijke beperkingen en hun naasten meer hun eigen keuzes maken en daar tevredener over zijn?

Naar EMB in het vizier of ga direct naar de leidraad 'EMB in het vizier.'

LVB en middelengebruik in het vizier

Hoe kunnen we mensen met LVB en problematisch middelengebruik en/of vermoedens van een stoornis in het gebruik van middelen de juiste aandacht geven?

Naar LVB en middelengebruik in het vizier of ga direct naar de leidraad.

NAH in het vizier

Hoe verbeter je de ondersteuning voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel? De leidraad bestaat uit meer dan 30 praktische hulpmiddelen (tools, teksten, methoden), waarmee alle betrokken professionals, mantelzorgers en andere belangstellenden aan de slag kunnen.

Naar NAH in het vizier of ga direct naar de leidraad 'NAH in het vizier'.