Toon zoekbalkToon menu

Jij bent het Kennisplein


Kennis die voor jou heel gewoon is, die hebben ze bij andere organisaties niet. En zij hebben juist oplossingen voor problemen waar jij mee worstelt. Daarom is er het Kennisplein Gehandicaptensector. Het is dé plek waar je kennis en ervaring met elkaar uitwisselt. Vele collega's gingen jou al al voor!

Coach Meredith is het kennisplein, begeleider Dennis is het kennisplein, mentor Nicole is het kennisplein. En … ook jij bent het kennisplein. Het kennisplein heeft al vele gezichten en dat van jou past er helemaal tussen.

Kennis laten stromen

Het kennisplein is er voor jou. Of je nu begeleider, gedragsdeskundige, onderzoeker, opleider of adviseur sociaal domein bent. Op het kennisplein ontmoet je elkaar en wissel je kennis en ervaring uit. Fysiek, tijdens bijeenkomsten, in netwerkbijeenkomsten of op de Kennismarkt. En natuurlijk ook digitaal. In dit korte filmpje (1 minuut) vertellen we er meer over. 

https://youtu.be/otOogUmOiQg

Doe mee met de campagne #ikbenhetkennisplein

Laat jezelf zien en maak de verzameling compleet. Meedoen is heel eenvoudig: 

  • Maak de volgende zin af ‘Ik ben het kennisplein, omdat …’  
  • Maak vervolgens een leuke selfie
  • Stuur je foto en de zin naar info@kennispleingehandicaptensector.nl
  • Wil je nóg meer mensen inspireren? Je kunt je bijdrage ook op social media delen via Facebook, Twitter of Instagram. Vermeld daarbij de hashtag #ikbenhetkennisplein*

*Als je meedoet, geef je ons automatisch toestemming om je naam, foto en uitspraak te delen via de kanalen van het Kennisplein Gehandicaptensector.

Kennis delen, waarom ook alweer?

Je doet elke dag je best om nóg beter te snappen: wat is nodig voor goede gehandicaptenzorg? Kennis ontwikkelen, toepassen en evalueren, dat doe je aan de lopende band. Het is zo’n gewoonte, het valt niet eens meer op! Geweldig, zou je zeggen. Maar het kan nog beter. Want veel kennis die wordt ontwikkeld, zit vast in de hoofden van mensen. Of in organisaties. Kennis die voor jou heel gewoon is, die hebben ze bij andere organisaties niet. En zij hebben juist oplossingen voor problemen waar jij mee worstelt. Daarom is er het Kennisplein Gehandicaptensector. Hier kan kennis stromen, zodat we er allemaal baat bij hebben.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Ralf Henry 22/6/2020

Goeden dag.
Wij spelen met de gedachte om te verhuizen, en aan onze nieuwe woning een kleinschalige dagbesteding te koppelen. Ik werk nu op een zelfsturende dagbesteding van sheerenloo, en mijn vrouw werkt daar in de nachtdienst. Nu willen we zelf dit combineren.
Ervaring hebben we redelijk genoeg in het werk, maar van het papierwerk redelijk onwetend nog.
Dagbesteding zal voor 3 a 4 lichtverstandelijk gehandicapten plaats bieden in 8 dagdelen per week. Voornamelijk buiten zijn op het land/tuin, en in de maatschappij.
Maar wat we graag zouden willen weten is alles rondom inkomsten/uitgaven/papierwerk/verzekeringen etc.

Het liefst komen we in contact met iemand die al zoiets doet. Zelfstandig de boel runnen. Eigen baas zijn, en lekker bezig zijn om de deelnemers zo goed mogelijk te laten mee draaien in de “normale” wereld.

Als ik via dit platform informatie kan krijgen, of in contact kan komen met iemand “van de vloer”. Zou dat mooi zijn.

Met vr gr
Emilie en Ralf Henry