Naar hoofdinhoud

Disability Studies - Kijken

Op deze pagina vind je video's/documentaires die betrekking hebben op mensen met een (verstandelijke) beperking.

Sofie Sergeant en Saar De Buysere creëren samen met experten in het werkveld beeldmateriaal. 'Dingske', 'Nu en straks' en 'Achter de rouw' zijn in eerste instantie gecreëerd in functie van de dialoog met mensen met een verstandelijke beperking. De tijd en de ervaring wijzen uit dat de beeldboeken ook voor veel andere mensen ondersteunend kunnen zijn in de dialoog. Denk hierbij aan mensen met psychische kwetsbaarheden, kinderen, jongeren, anderstaligen en mensen die het moeilijk vinden om over delicate/existentiële thema's via het woord zich uit te drukken. We zetten ze hieronder voor je op een rij:

  • Beeldboek 'Dingske' (over dementie)
  • Beeldboek 'Nu en straks' (over palliatieve zorg. Naar aanleiding van dit beeldboek verscheen de documentaire 'Nu en straks' van Joke Nyssen over ziekte en keuzes, communicatie en mensen met een verstandelijke beperking).
  • 'Achter de rouw' (hierin wordt de invloed van rouw op de acht levensdomeinen (QOL- Schalock) uitgetekend en in grote puzzelstukken vorm gegeven). 
  • Illustraties van Kam Redlawsk

Documentaire 'Wonderouders'

De documentaire Wonderouders is een indrukwekkend en informatief portret van kinderen in gesprek met hun ouders die een beperking hebben. Een van de deelnemers aan deze documentaire is Jan Troost (samenwerkingspartner van DSiN). Hij wordt geïnterviewd met zijn zoon. De documentaire kan je hier bekijken.

'Blijft er plek voor kinderen met Down?'

Jacqueline Kool (mede oprichter en ambassadeur van DSiN) was te gast op zondag 11 maart 2018 bij het Nederlandse televisieprogramma 'Bij Jacobine op zondag'. De titel van deze uitzending was: "Blijft er plek voor kinderen met Down?" In aanloop naar de Wereld Downdag op 21 maart 2018 een gesprek met moeders van kinderen met Down: Marlies Kieft en Linda Germs. "Ze is anders, maar ook mooi," aldus Marlies. Kijk hier de uitzending terug.

Deel deze pagina via:

Soort

Achtergrond

Type

Digitaal

Taal

Nederlands