Toon zoekbalkToon menu

Een interventie aanmelden

Heb je een succesvolle aanpak of methodiek ontwikkeld voor de gehandicaptenzorg of ouderenzorg? Is je interventie ook interessant voor anderen? Meld hem dan aan voor het erkenningstraject. Dat kan met het aanmeldformulier. Vilans begeleidt je op weg naar een beoordeling door de erkenningscommissie.

https://www.youtube.com/watch?v=U4SSwNxm8KM

De voordelen

  • De feedback van experts helpt je waar nodig je interventie verder te ontwikkelen. Daarmee krijg je goed zicht op de sterke punten en ontdek je wat beter kan.  
  • Als je interventie wordt opgenomen in de databank, is hij toegankelijk voor een groot publiek in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg. 
  • De online toegankelijkheid van de databank stelt professionals in staat interventies te vinden en te vergelijken. Zo help je mee de kwaliteit van de gehandicaptenzorg en ouderenzorg te verbeteren.

Na je aanmelding

Als Vilans besluit dat je interventie voor beoordeling in aanmerking komt), start het erkenningstraject (zie procedure, pdf). In dit traject van ongeveer vier maanden begeleidt Vilans je bij het beschrijven van je interventie. Vervolgens beoordeelt de erkenningscommissie je interventie (zie criteria, pdf). De erkenningscommissie is onafhankelijk en bestaat uit hoogleraren en ervaren mensen uit praktijk. De commissie kan een interventie erkennen als 'goed theoretisch onderbouwd' of 'effectief'.

Na erkenning

Als je interventie erkend wordt, nemen we hem op in onze databank. Je interventie is dan online toegankelijk. Bovendien wordt je interventie opgenomen in de kwaliteitsbibliotheek van Zorginstituut Nederland (zorginzicht.nl).

Meer weten

Wil je weten of het erkenningstraject voor je interventie interessant kan zijn? Neem dan contact op met Vilans, info@vilans.nl of (030) 789 23 00. Wij helpen je graag verder.