Naar hoofdinhoud Naar footer

Theater van de zintuigen

Gepubliceerd op: 09-08-2019

Theater van de zintuigen De Lachende Zon maakt voorstellingen met een thema, ze zijn uit te nodigen voor een huiskamerconcertje en ze geven trainingen.

Een begeleider kan met zijn/haar collega's een bezoek brengen aan theaterstukken van De Lachende Zon ter inspiratie voor op de eigen werkvloer. Het is een bijzondere activiteit voor een keer tussendoor of voor een speciale gelegenheid. Let op: op 10 november 2018 gaat de nieuwe voorstellingen Speugel in première.

Theater van de zintuigen De Lachende Zon maakt voorstellingen voor theater of op locatie. Ze geven ook trainingen en huiskamerconcerten. Ze spelen graag huiskamerconcerten: een kleinschalig muziekprogramma dat in de directe en vertrouwde woonomgeving plaatsvindt. 

Ze spelen in op de vraag van de groep. Soms ontstaat een rustig belevingsconcert, een andere keer een uitbundig en vrolijk liedjesprogramma. Het publiek wordt altijd direct betrokken bij de huiskamerconcerten. 

Vaak ontstaat er een nieuwe samenstelling die aansluit bij de mensen voor wie ze spelen. In de liedjes komen woorden en klanken voor die het publiek graag gebruikt.

Speciaal aanbod

Het theatergezelschap kan de liedjes die voorkomen in het huiskamerconcert ook opnemen. Ze maken er dan een CD van, zodat het publiek deze thuis nog keer kan beluisteren. Naast huiskamerconcerten geven ze ook huiskamervoorstellingen zoals Keurig Scheurig en Beestachtig Vrolijk.

Ga naar de website van de Lachende Zon

Casus

Voor mijn dochter Tessa (en dus ook voor mij en het hele gezin) was het huiskamerconcertje van De Lachende Zon een cadeautje; we hebben haar nog nooit zo zien stralen! Met veel liefde en enthousiasme werd er door Elco en Margo voor haar gespeeld. Helemaal de goede toon voor Tessa. Het is klein, maar ook vrolijk en dichtbij. Tessa kreeg een CD met de muziek zodat ze er nog van kan nagenieten. Wat goed dat jullie donaties vragen om ook mensen die het niet zelf kunnen bekostigen te laten genieten van jullie muziek. Op de site zie ik jullie nieuwe voorstelling staan. Kunnen we jullie uitnodigen om op het KDC te spelen?​

Thema's

Thema's

  • Emotioneel welbevinden
  • Interpersoonlijke relaties
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Zelfbepaling

​​Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid theaterstuk

Practice based. Kennis op basis van praktijkervaringen.

Beoordeling

Theater van de zintuigen, de Lachende Zon, wordt gewaardeerd in de praktijk. 

Deze tool is onderdeel van Leidraad EMB in het vizier.

Leidraad EMB in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma Gewoon Bijzonder.

Deel deze pagina via:

Soort

Theater

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Theater van de zintuigen De Lachende Zon