Toon zoekbalkToon menu

Leren en Onderwijs

Ga aan de slag met onze handige onderwijstools. Leer met de kennisbundels en het les- en studiemateriaal van Disability Studies. Beide zijn ook goed te gebruiken door leraren en docenten tijdens lessen in het mbo- en hbo-onderwijs. Ben je op zoek naar middelen om je lessen nog interessanter te maken? En hoe je het nut van de Kennispleinen duidelijk kunt maken aan je studenten? Download hier een handig document met 12 tips hoe je de Kennispleinen van Vilans het beste kunt inzetten in je lessen.

Ervaringsleren

Hoe is het om te leven met een beperking? Ervaringsleren laat je dat voor heel even voelen. Natuurlijk is dat niet te vergelijken met wat mensen met een beperking hun hele leven ervaren. Toch ontdek je met ervaringsleren wat het betekent om een beperking te hebben. Ook al is het kort… voor de meeste mensen een ervaring om nooit te vergeten.

Bekijk Ervaringsleren op dit kennisplein

Informatiebehoefte

Wat is de informatiebehoefte van docenten en studenten (mbo en hbo) op kpgs.nl?

 

Vul de poll in

Gezocht: studenten en docenten

Hoe leer jij studenten omgaan met complex probleemgedrag? Hoe bereidt jij studenten voor op het samenwerken in een multidisciplinair team? Vilans verkent samen met het CCE welke kennis hieraan kan bijdragen. Op 21 september 15:00 uur tot 16.30 uur gaan we graag in gesprek met docenten (eventueel enkele studenten). Doel is om hierover samen na te denken om vervolgens een tool te ontwikkelen die studenten hierin kan ondersteunen. Doe je mee? Mail voor 1 september naar Janneke Stegink via j.stegink@vilans.nl.

Bekijk de casussen van het CCE

Leergang ambassadeurs voor begeleiders

Ben je enthousiast over je vak als begeleider en laat je dat ook graag zien en horen? Dan is de leergang Ambassadeurs gehandicaptenzorg echt iets voor jou. Download de flyer met meer informatie (pdf).


12 tips voor docenten

Ben je op zoek naar informatie en middelen om je lessen nog leuker en interessanter te maken? Gebruik de informatie op Kennisplein Gehandicaptensector en de andere pleinen van Vilans. 
Bekijk de infographic

Kennisbundels

In dit overzicht vind je onder meer kennisbundels over Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel en Ouder wordende cliënten.
Ga naar de kennisbundels

Lesmateriaal DSiN

Met het les- en studiemateriaal van Disability Studies in Nederland leer je meer over seksualiteit, inclusie, communicatie en over nog veel meer onderwerpen.
Ga naar het lesmateriaal


Digivaardig in de zorg

Op digivaardigindezorg.nl vind je leermateriaal waarmee je je digitale vaardigheden verbetert.
Lees meer over digivaardig worden

Leren op je werkplek

Eigenlijk leer je de hele dag, terwijl je aan het werk bent. Hoe doe je dat het beste?
Lees meer over werkplekleren

Hard/t voor inclusie

Wil je meer weten over inclusie? Leerplatform Hard/t voor inclusie staat boordevol handige informatie.
Ga naar het leerplatform

Free Learning

Free Learning is een website boordevol kosteloze e-learnings voor en door iedereen in zorg en welzijn.
Lees meer over Free Learning

Leerhuis Epilepsie

Mbo- en hbo-opgeleiden kunnen bij Kempenhaeghe of SEIN terecht voor scholing over epilepsie op locatie. Scholing wordt gegeven door kundige trainers die beschikken over veel (recente) praktijkervaring. 
Meer weten?