Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Deelproject 3: Hi Sense App

De Hi Sense App geeft informatie over sensitiviteit en responsiviteit (gevoelig zijn voor de signalen van een ander) voor mensen met EMB.
 

Update (juli 2019)

Binnen het netwerk 'Sociale Relaties & ICT' ontwikkelt Evelien van Wingerden in samenwerking met ervaringsdeskundigen een HiSense app MVB + LVB. Wat is de status en wanneer kunnen we de app verwachten? Evelien van Wingerden geeft in dit interview een update.
Lees verder
De 'Hi Sense App' is een van de deelprojecten van het Gewoon Bijzonder-project Sociale relaties bevorderen met ICT. In dit project richten wij ons op het van vergroten van kennis van ouders en begeleiders betrokken bij mensen met een matige tot licht verstandelijke beperking. De app geeft informatie over sensitiviteit en responsiviteit (gevoelig zijn voor de signalen van een ander).

De doelgroep van de app zijn mensen ersntig meervoudige beperkingen (EMB).

Sociale relaties bevorderen met ICT

Het project 'Sociale relaties bevorderen met ICT' wil sociale relaties bevorderen met hulp van geavanceerde technologie. Zoals ondersteuning van zorg met technische middelen zoals met domotica. Het project richt zich op mensen met een verstandelijke beperking en hun omgeving. In totaal zijn er 3 deelprojecten. Naast de app wordt er ook gewerkt aan een Serious game en het instrument Aansluiten & stimuleren.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.